Nigeria

Onze visie is een structureel verschil te maken in de gezondheidssituatie en vervolgens ook de economische situatie van elke plaatselijke gemeenschap waar we opereren. Hoewel we ons primair richten op het verbeteren van de situatie van de zwakkeren in de samenleving op het platteland van Nigeria, in het bijzonder vrouwen en kinderen (weduwen en wezen), proberen we tegelijkertijd de plaatselijke bevolking in z'n totaliteit te laten profiteren van onze projecten. De gemeenschap krijgt toegang tot schoon drinkwater via de diverse basischool en gezondheidscentrum projecten, doordat in de omgeving een aantal extra water tappunten worden aangelegd voor de omwonenden.

Projecten in realisatie in 2024

Aguata Primary Health Centre in Aguata LGA, Anambra State

In januari 2024 zijn we begonnen met het Aguata PHC project. Dit is het eerste project dat valt onder de MoU met Wilde Ganzen en Nigeriaanse provinciale overheden. In het totaal zullen over een periode van 3 jaar negen locaties (3 basisscholen en 6 gezondheidscentra) op het platteland van Anambra State worden voorzien van schoon drinkwater en goede sanitaire faciliteiten. Alle bij de MoU betrokken partijen zullen hun eigen specifieke bijdrage leveren (quid pro quo).  

Daarnaast zijn we ook bezig met de realisatie van het derde jaar van ons project met Contribute op het gebied van gezinsplanning, gezondheidsverbetering en armoedebestrijding in de regio Ukpo in Anambra state. Het multifunctionele centrum vanwaar uit de activiteiten plaatsvinden is vorig jaar al opgeleverd en in gebruik genomen. Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

Gerealiseerde Projecten in 2023

Alaogidi Community Primary School in Osina, Imo State

In April 2023 is de realisatie van het project dat de Alaogidi basisschool in Imo State voorziet van schoon drinkwater en goede sanitaire faciliteiten afgerond en feestelijk geopend. Het betreft een school met ca. 300 leerlingen. Ook profiteren circa 2000 omwonenden van de voor hen aangelegde drinkwater tappunten.

Umuigbo-Amurri gezondheids/zwangerschapscentrum in Nkanu-West, Enugu state

Het Umuigbo-Amurri gezondheids/zwangerschapscentrum in Enugu state is het derde project van Stichting RWF in Enugu State. Hierbij is een lokaal gezondheidscentrum / zwangerschapskliniek voorzien van adequate schoon drinkwater-, sanitatie-, en douche- faciliteiten. Het centrum behandelt ca. 80 bezoekers per dag en 35 patiënten per week. Ook profiteren circa 2500 omwonenden van de voor hen aangelegde drinkwater tappunten.

Gerealiseerde Projecten in 2022

Awa-Izuogu Primary Health Centre in Ideato North LGA, Imo State

Het Awa-Izuogu Primary Health Centre is het eerste project in Ideato North Local Government Area in Imo State. Hierbij is een lokaal gezondheidscentrum / zwangerschapskliniek voorzien van adequate schoon drinkwater-, sanitatie-, en douche- faciliteiten. Het centrum behandelt ca. 105 patiënten per dag. Ook profiteren circa 2000 omwonenden van de voor hen aangelegde drinkwater tappunten.

Gerealiseerde Projecten in 2021

Dim-Na-Nume Primary Health Centre in Nwangele LGA, Imo State

Het Dim-na-Nume Primary Health Centre is het eerste project in Nwangele Local Government Area in Imo State. Hierbij is een lokaal gezondheidscentrum / zwangerschapskliniek voorzien van adequate schoon drinkwater-, sanitatie-, en douche- faciliteiten. Het centrum behandelt ca. 50 patiënten per dag. Ook profiteren circa 1200 omwonenden van de voor hen aangelegde drinkwater tappunten.

Contribute/RWF gezinsplannings, gezondheidsverbetering en armoedsbestrijdings project

In 2021 zijn we begonnen met de bouw van een omvangrijk multifunctioneel centrum als onderdeel van een door Contribute Foundation gefinancierd 5-jarig project op het gebied van gezinsplanning, gezondheidsverbetering en armoedebestrijding in de regio rond Ukpo in Anambra State.

Gerealiseerde Projecten in 2020

Umuhu-Okabia Primary Health Centre in Orsu, Imo State

Dit betreft het vierde gezondheidscentrum project van Stichting RWF in Imo State. Het centrum behandelt ca. 50 patiënten per dag en heeft een beperkte opnamecapaciteit voor zwangere vrouwen en HIV/AIDS patiënten. Ook profiteren circa 1500 omwonenden van de voor hen aangelegde drinkwater tappunten.

Eziawa Community Primary School project in Imo State

Dit betreft het tweede basisschool project in Orsu, Imo State voor een school met 406 leerlingen.

Coronavirus Noodhulp Project in Anambra en Imo State

Bij de start van het coronavirus in Nigeria (maart 2020) is door Stichting RWF in samenwerking met de Contribute Foundation een bewustwordings-, preventie-, en noodhulp project uitgevoerd in delen van Anambra en Imo state. De lokale bevolking werd door middel van radiospots, banners en dorpsomroepers bewustgemaakt van de maatregelen die men kon nemen ter voorkoming van de ongecontroleerde verspreiding van het coronavirus. In totaal werden hiermee circa 200.000 mensen bereikt inclusief een aantal in de provincie Enugu state. Daarnaast kreeg het medisch personeel van negen lokale gezondheidscentra persoonlijke protectie middelen (PPE) uitgereikt voor henzelf en voor hun patienten. Tenslotte kregen 240 huishoudens die het meest getroffen waren door de financiele gevolgen van het coronavirus een noodhulp voedselpakket uitgereikt met voldoende middelen om er een maand van te kunnen leven.

Isseke Primary Health Care Centre in Isseke, Anambra State

Dit betreft het eerste gezondheidscentrum project van Stichting RWF in de regio Ihiala in Anambra State. Het centrum behandelt ca. 50 patiënten per dag. Dit project werd ook volledig gefinancierd door de Contribute Foundation.

Gerealiseerde Projecten 2019

Ebenator Primary Health Care Centre in Ebenator, Imo State

Dit betreft het derde gezondheidscentrum project van Stichting RWF in Imo State. Het centrum behandelt ca. 120 patiënten per dag.

Divine Mercy Primary School in Awo- Idemili, Imo State

Ook profiteren circa 1500 omwonenden van de voor hen aangelegde drinkwater tappunten.

Edeke Primary School in Isseke, Anambra State

Het Edeke Primary School project is het eerste RWF basisschoolproject in Isseke, Anambra State. Het betreft een school met ca. 294 leerlingen. Dit project werd volledig gefinancierd door de Contribute Foundation.

Amawbia Community Primary School in Amawbia, Anambra State

Het Amawbia Community Primary School project is het eerste RWF project in Amawbia, Anambra State. Het betreft een school met ca. 620 leerlingen.

Gerealiseerde Projecten 2018

Ovollo Primary Health Care Centre in Mbaukwu, Anambra State

Het Ovollo Primary Health Care Centre is het eerste project in Mbaukwu. Het betreft een centrum met ca. 150  dagelijkse patienten.

Uboma Primary Health Care Centre in Ukpor, Anambra State

Het Uboma Primary Health Care Centre is het eerste project in Ukpor, Anambra State. Het betreft een centrum met ca. 110  dagelijkse patienten.

Amaokwe Community Primary School in Orsu, Imo State

Het Amaokwe Community Primary School project is het eerste RWF basisschool project in Orsu, Imo State. Het betreft een school met ca. 493 leerlingen. Dit project werd volledig gefinancierd door de AFAS Foundation.

Anadunma Primary School in Enugu-Agidi, Anambra State

Het Anadunma Primary School project is het eerste RWF basisschool project in Enugu-Agidi, Anambra State. Het betreft een school met ca. 368 leerlingen.

Gerealiseerde Projecten 2017

Ohukabia Community Primary School, Ohukabia, Imo State

Het Ohukabia Community Primary School project is het derde basisschool project in Imo State. Het betreft een school met ca. 504 leerlingen.

Ihitenansa Primary Healthcare Centre in Orsu, Imo State

Dit betreft het tweede gezondheidscentrum project van Stichting RWF in Nigeria, in de regio Orsu in Imo State. Het centrum behandelt ca. 80 patiënten per dag.

Ukpo Community Centre in Ukpo, Anambra State

Dit betreft het eerste gemeenschapscentrum project van Stichting RWF in Nigeria. Het centrum krijgt circa 200 bezoekers per dag. .

Abaozor Primary School in Udi, Enugu State

Het Abaozor Primary School project is het eerste RWF basisschool project in Udi, Enugu State. Het betreft een school met ca. 682 leerlingen.

Umuabi Primary Healthcare Centre in Umuabi, Enugu State

Dit betreft het eerste gezondheidscentrum project van Stichting RWF in Umuabi, in de regio Udi, Enugu State. Het centrum behandelt ca. 200 patiënten per dag.

Gerealiseerde Projecten 2016

Obioma Primary School in Ukpo, Anambra State

Het Obioma Primary School project is het derde RWF basisschool project in Ukpo. Het betreft een school met ca. 680 leerlingen. Vanwege de omvang van het leerlingenaantal werden de dimensies van het schoon drinkwater en sanitatie project aangepast.

Oranto Primary Healthcare Centre Ukpo, Anambra State

Dit betreft het eerste gezondheidscentrum project van Stichting RWF in Nigeria, opnieuw in onze startlocatie Ukpo. Hierbij werd een lokaal gezondheidscentrum / zwangerschapskliniek voorzien van adequate schoon drinkwater, sanitatie en douche faciliteiten.

Ubahaeze Primary Healthcare Centre in Ubahaeze, Imo State

Dit betreft het eerste gezondheidscentrum project van de Stichting RWF, ditmaal in Awo Idemili, regio Orsu. Het centrum behandelt ca. 100 patiënten per dag.

Amadim Primary School in Amadim, Imo State

Het Amadim  Primary School project is het tweede basisschool project in Imo State. Het betreft een school met ca. 444 leerlingen.

Gerealiseerde Projecten 2015

Ezinwanne Primary School in Awo Idemili, Imo State

Het vierde RWF project betrof Eziwanne Primary School, een basisschool met 422 leerlingen.

Gerealiseerde Projecten 2013

Central School in Ukpo, Anambra State

Het eerste schoon drinkwater en sanitatie project van de stichting RWF werd gerealiseerd op de Central School in Ukpo. Het betrof een basisschool met ca. 446 leerlingen en leerkrachten.

Unity Primary School in Ukpo, Anambra State

Het tweede RWF project werd uitgevoerd op de Unity basisschool met ca. 350 leerlingen, opnieuw in de gemeente Ukpo (circa 37.000 inwoners) in het zuidoosten van Nigeria.